Välj en sida

Bild från Raseborgs ån i februari 2022. (LUVY / Henna Björkqvist)

Projekten Raseborgs å och LUMME bjuder i samarbete med NSL in jordbrukare till filmkväll på Västra Nylands folkhögskola i Karis. Under kvällen visas olika kortfilmer med temat jordbruk och miljö – tid reserveras för frågor och samvaro. Emil Hästbacka från NSL medverkar och svarar på frågor under kvällens lopp. Evenemanget är avgiftsfritt och innehåller filmtilltugg. Ta med din kompis och kom med för att hitta gemensamma lösningar i gott sällskap. 

Välkommen med på gemensam filmkväll!

Vad? Filmkväll med filmtilltugg (popcorn och läsk) och diskussion
Var? Västra Nylands Folkhögskola, Pumpviken 3, 10300 Karis
När? to 16.3.2023 kl 18–20:00
För vem? Jordbrukare
Övrigt: Deltagande i evenemanget förutsätter förhandsanmälan.

Anmälning senast må 13.3.2023 >>

Tilläggsuppgifter:

Sara Vaskio
projektledare, Projektet Raseborgs å
019 289 2270
sara.vaskio@raseborg.fi

Henna Björkqvist
projektkoordinator, Projektet LUMME
045 7884 2810
henna.bjorkqvist@luvy.fi

LUMME-projektet verkställer åtgärder för att kontrollera belastningen från jord- och skogsbruket, följer upp restaureringsåtgärdernas effekt samt bjuder på aktuell information om vattenskyddsåtgärder och dess stödformer till regionens jord- och skogsbruksaktörer. 

Projektet finansieras via de regionala vattendragsvisionerna Laxfiskarna till Svartån 2030, En livskraftig och hinderfri Sjundeå å 2030 och Kustvattenvision 2050 och via projektet Hiidenvesi restaurering av kommunerna Lojo, Raseborg, Vichtis, Kyrkslätt, Högfors, Sjundeå och Ingå. Därtill finansieras Hiidenvesi-projektet av Helsingforsregionens miljötjänster HRM, fiskeriområdet Karjaanjoen vesistön kalatalousalue. Miljöministeriet finansierar projektet med medel från vattenskyddets effektiveringsprogram med en andel på 50 % under åren 2022–2024.

Vi utför arbete som en del av Västra Nylands vattendragsrestaureringsnätverk!
Nätverket samlar områdets vattendragsrestaurerare och delar information om vattendragens tillstånd samt information om hur envar själv kan påverka tillståndet i sina närvatten.