Välj en sida

Bild: Ett bäckrestaureringstalko i friskt höstväder är en utmärkt motvikt till kontorsarbetet!

Bäckrestaureringstalko onsdagen 9.8 kl 17-20 i Kivikoskenpuro i Sjundeå å. Praktiskt vattenvårdsarbete utlovas, där musklerna stärks och sinnet piggas upp i trevligt sällskap!

Vad? Vid bäckrestaureringen tillförs stenar till fåran för att liva upp den och bilda gömställen för öring och kräftor. Ta med gummistövlar eller vadarstövlar samt kläder som lämpar sig för utomhusarbete. Talkodeltagarna bjuds på törstsläckande drycker och litet tilltugg. Egna arbetshandskar rekommenderas.

Var? Mötesplats är Veijolavägen 548 (en skylt berättar när du är framme)

När? Onsdagen 9.9. kl 17–20

För vem? Här är just för dig ett enastående tillfälle att hjälpa öringarna och kräftorna i Sjundeå å på ett mycket konkret sätt. Tidigare erfarenhet av bäckrestaureringar behövs inte. Arbetet leds av sakkunniga på platsen. Det går att komma för en timme eller fast hela kvällen, allt efter din egen tidtabell.

Anmälan önskas för att underlätta organiseringen och för att kunna förbereda servering!

På grund av COVID-19 går det enbart att försäkra sig om att få lite talkomat genom att anmäla sig i förväg. Provianten packas i personliga påsar och det finns handdesinficeringsmedel på platsen. Talkot genomförs med beaktande av skyddsavstånd.

Anmälningar via telefon044 582 2348 eller e-post joonas.tammivuori@luvy.fi

Veijolavägens vägtrumma som går över Kivikoskenpuro på gränsen mellan Lojo och Sjundeå byttes ut under våren 2020. I samband med vägtrummeprojektet restaurerade projektet Sjundeå å 2030 Kivikoskenpuro på var sida om vägen och också inne i själva vägtrummans rör. ”Målet med det här restaureringstalkot är att färdigställa de stenbäddar för yngel som restaurerats maskinellt till sin slutliga form”, berättar projektchef Juha-Pekka Vähä från Västra Nylands vatten och miljö rf.

Kom med!

Om den här tidtabellen inte passar och talkot intresserar, följ våra meddelanden! Följande talko i rinnande vatten planeras till 23.9. Mer information på kommande i en nära framtid.

Projektet Sjundeå å 2030 finansieras år 2020 av kommunerna i området: Vichtis, Lojo, Sjundeå, Ingå och Kyrkslätt samt Rosk’n Roll Oy Ab, Föreningen Nylands friluftsområden och Västra Nylands vatten och miljö rf. Miljöministeriet finansierar projektet Sjundeå å 2030 till 50 % av de uppkomna kostnaderna ur programmet för effektiverat vattenskydd under åren 2020-2022. Läs mer om Sjundeå å 2030-projektet.

Tilläggsinformation och anmälningar:

Joonas Tammivuori
Projektarbetare
LUVY
joonas.tammivuori(at)luvy.fi
0445822348

Juha-Pekka Vähä
Projektchef
LUVY
juha-pekka.vaha(at)luvy.fi
04577507727

Läs mera

Evenemanget finns också på Facebook.