Valitse sivu

Kuva: Purokunnostustalkoilu raikkaassa syyssäässä on mitä mainiointa vastapainoa toimistotyölle!

Purokunnostustalkoot Siuntionjoen Kivikoskenpurolla keskiviikkona 9.9. klo 17–20. Luvassa käytännön vesienhoitotyötä, jossa lihakset vahvistuvat ja mieli virkistyy mukavassa porukassa!

Mitä? Puron kunnostamiseksi uomaan lisätään kiviä puron elävöittämiseksi, taimenien ja rapujen piilopaikoiksi. Mukaan tarvitset kumisaappaat tai kahluuhousut sekä ulkotyöhön soveltuvat vaatteet. Talkoolaisille on tarjolla janojuomaa ja pientä evästä. Omien työhanskojen käyttö on suositeltavaa.

Missä? Tapaamispaikkana Veijolantie 548 (kyltti kertoo kun olet perillä)

Milloin? Keskiviikkona 9.9. klo 17–20

Kenelle? Tässä on juuri sinulle ainutlaatuinen tilaisuus hyvin konkreettisella tavalla auttaa Siuntionjoen taimenia ja rapuja. Aiempaa kokemusta purokunnostuksesta ei tarvita. Asiantuntijat opastavat työhön paikan päällä. Talkoisiin voit tulla tunniksi tai vaikka koko illaksi, oman aikataulusi mukaan.

Ilmoittautumista toivotaan järjestelyjen sujuvoittamiseksi ja tarjoiluihin varautumiseksi!

COVID-19 tilanteesta johtuen vain etukäteen ilmoittautumalla varmistat itsellesi talkoopurtavat. Eväät pakataan henkilökohtaisiin pusseihin ja paikalta löytyy käsidesiä. Talkoot toteutetaan turvavälit huomioiden.

Ilmoittautumiset puhelimitse044 582 2348 tai sähköpostitse joonas.tammivuori@luvy.fi

Lohjan ja Siuntion rajalla Veijolantien Kivikoskenpuron ylittävä siltarumpu vaihdettiin uuteen keväällä 2020. Tierumpuhankkeen yhteydessä Siuntionjoki 2030 -hanke kunnosti Kivikoskenpuroa tien molemmin puolin ja myöskin itse tierumpuputken sisällä. ”Nyt pidettävien talkookunnostusten tavoitteena on viimeistellä konekunnostetut poikaskivikot lopulliseen muotoonsa”, kertoo hankepäällikkö Juha-Pekka Vähä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä.

Tule mukaan!

Jos tämä aikataulu ei sovi ja talkoot kiinnostaa. Seuraa viestintäämme! Seuraavat virtavesitalkoot tulossa 23.9. Tiedotamme näistä lisää lähiaikoina.

Siuntionjoki 2030 -hanketta rahoittavat vuonna 2020 alueen kunnat: Vihti, Lohja, Siuntio, Inkoo ja Kirkkonummi, sekä Rosk’n Roll Oy Ab ja Uudenmaan virkistysalue yhdistys ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry. Ympäristöministeriö rahoittaa Siuntionjoki 2030 -hanketta vuosina 2020–2022 vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % toteutuneista kustannuksista. Lue lisää Siuntionjoki 2030 -hankkeesta.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Joonas Tammivuori
Hanketyöntekijä
LUVY
joonas.tammivuori(at)luvy.fi
0445822348

Juha-Pekka Vähä
Hankepäällikkö
LUVY
juha-pekka.vaha(at)luvy.fi
04577507727

Katso tarkemmat tiedot tapahtuman sivulta.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.