Valitse sivu

Länsi-Uudenmaan vesienhoidon visio ja strategia 2027

Länsi-Uudenmaan vesienhoidon visio ja strategia 2027

Länsi-Uudenmaan vesienhoidon visio ja strategia on laadittu yhdessä alueen kuntien ympäristönsuojelun viranhaltijoiden kanssa. Tämä on alueelle laadittu ensimmäinen kuntayhteistyön vesistövisio ja se kuvaa kuinka vesien tilan parantaminen vaatii toteutuakseen muun muassa tietoa vesistöjen tilasta, kunnostettavien kohteiden priorisointia ja resursointia kunnostuksiin. Vision tavoitteena on, että Länsi-Uusimaa on tunnettu upeasta vesiluonnosta ja vesien tilan hyväksi tehtävästä määrätietoisesta yhteistyöstä.

Vesistöjen, rannikkovesien ja pohjaveden hyvän tilan turvaaminen ja heikommassa olevien vesien tilan parantaminen edellyttää määrätietoista työtä ja resursseja yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Nopeita toimia tilanteen korjaamiseksi ei ole vaan tarvitaan pitkäjänteistä työskentelyä.

LUVY koordinoi eri hankkeita vieden vision tavoitetta eteenpäin.

Tavoitteet: Vision tavoitteena on, että Länsi-Uusimaa on tunnettu upeasta vesiluonnosta ja vesien tilan hyväksi tehtävästä määrätietoisesta yhteistyöstä

Aikataulu: 2019–2026

Koordinointi: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY)

Visiota toteuttavat hankkeet

Niina Hätinen

Niina Hätinen

ympäristöasiantuntija
niina.hatinen@luvy.fi
044 773 0018

Maj Rasilainen

Maj Rasilainen

vesistö- ja kala-asiantuntija
aluekoordinaattori
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Jankkurointinäytös Kirkkonummella herätti antoisia keskusteluja – metsätalouden vesiensuojelun tilaisuus tulossa 

Jankkurointinäytös Kirkkonummella herätti antoisia keskusteluja – metsätalouden vesiensuojelun tilaisuus tulossa 

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n LUMME-hanke, Nylands Svenska Lantbrukssällskap, Raaseporinjoki ja Snappertunan sisäsaaristo -projekti, SLC Nyland ja Carbon Action Svenskfinland -projekti järjestivät jankkurointinäytöksen elokuussa  Mats Wiknerin tilalla, Ratsutalli Wiknerillä Kirkkonummella.  Jankkurointi eli maan syväkuohkeutus ja maanparannus kiinnostivat selvästi tilaisuuteen osallistuneita viljelijöitä, sillä keskustelua käytiin vilkkaasti. Pellonpiennartapahtumien tavoitteena on levittää tietoa erilaisista maanviljelyn menetelmistä ja käytännöistä, joilla voidaan vähentää ravinteiden valumista vesistöihin, samalla myös parantaen viljelyn kannattavuutta. 

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet