Valitse sivu

Länsi-Uudenmaan HOLA Lake II

Länsi-Uudenmaan HOLA Lake II

Länsi-Uudenmaan HOLA Lake II -hanke on kansainvälinen kokonaisvaltaisen järvien hoidon yhteistyöhanke.  Tavoitteena on vahvistaa paikallisten osallistumista järvikunnostukseen, tukea kotimaisen kalan käyttöä sekä lisätä alueiden elinvoimaa ja vetovoimaisuutta. Toimenpiteitä toteutetaan Vihdin Enäjärvellä sekä Hiidenvedellä, jotka molemmat kärsivät rehevöitymisestä ja vaativat pitkäjänteistä hoito- ja kunnostustyötä.

LUVY koordinoi hanketta, jonka aikana järjestetään muun muassa talkoita, jaetaan tietoa sekä edistetään hoitokalasaaliin tehokkaampaa hyödyntämistä.

Tavoitteet: Kalavesien hoidon asiantuntemuksen kehittäminen ja tiedon jakaminen, särkikalojen hyötykäytön lisääminen, osallistavan vieraslaji- ja petokalaseurannan kehittäminen, paikallisten toimijoiden ja asukkaiden osallistaminen vesien ja kalakantojen hoitoon sekä kansainvälisen yhteistyön lisääminen.

Aikataulu: 2022–2024

Rahoitus: 176 950 € josta EU:n rahoitusosuus on 66 887 €

Hankekumppanit: Suomessa Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön HOLA Lake II -hanke ja Pyhäjärvi-instituutin HOLA Lake II -hanke sekä Ruotsissa Osby kommun Leader-hanke. Lisäksi paikalliset toimijat. Kaikilla hankekumppaneilla on oma alueellinen hankkeensa. Hankkeiden välisellä yhteistyöllä järjestetään mm. työpajoja vesienhoidon eri aihepiireistä ja kootaan tuloksia yhteen. Kansainvälisestä yhteistyöstä lisää hankkeen englanninkielisillä sivuilla.

HOLA Lake II -hanke on saanut rahoitusta 159 255 € Ykkösakseli ry Leader-toimintaryhmältä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Lisäksi hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030 -vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Jussi Vesterinen

Jussi Vesterinen

Position

Maj Rasilainen

Maj Rasilainen

vesistö- ja kala-asiantuntija
aluekoordinaattori
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Siuntionjoki 2030
Vihdin vesistöpäivät 12.11.2022

Vihdin vesistöpäivät 12.11.2022

Tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan hoitokalastus-teeman pariin Vihdin vesistöpäiville kolmen vuoden tauon jälkeen lauantaina 12.11.2022 klo 9.30–14. Tapahtuma järjestetään Vihdin Kunnantalolla (Asemantie 30, 03100 Nummela). 

Tilaa uutiskirjeemme

Valitse uutiskirjeet