Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Katiskasta kalaa keittiöön -maastopäivä 11.6.2022

11.6.2022 klo 10:00 - 14:00

Miten katiskalla kalastetaan ja miten kalasaalis käsitellään?

Tule opettelemaan kalankäsittelyä sekä keskustelemaan katiskakalastuksesta ja sen moninaisista käyttömahdollisuuksista. Länsi-Uudenmaan HOLA Lake II -hanke järjestää katiskasta kalaa keittiöön -maastopäivän lauantaina 11.6. kello 10–14 Vihdin Enäjärven kalasatamassa.

Päivän aikana saat vinkkejä katiskan käyttöön. Keskustelemme myös sen soveltuvuudesta kotitarvekäyttöön ja hoitokalastukseen. Opettelemme kalojen käsittelyä keskittyen särkikaloihin. Käymme läpi mahdollisia ruokaohjeita sekä -ideoita mitä särkikaloista voidaan valmistaa ja kuinka kala käsitellään valmistusta vaille valmiiksi. Erilliset kalaruokakurssit järjestetään myöhemmin syksyn ja talven aikana.

HOLA Lake II on yleishyödyllinen vesienhoidon kehittämis- ja yhteistyöhanke, jossa on mukana neljä eri toimijaa Suomesta ja Ruotsista. Hankkeessa vahvistetaan paikallisten toimijoiden osallistumista järvikunnostukseen, tuetaan kotimaisen kalan käyttöä ja kartutetaan tietoa kohdejärvien kalakantojen tilasta. Länsi-Uudellamaalla hankkeen kohdejärviä ovat Hiidenvesi ja Vihdin Enäjärvi. HOLA Lake II -hanke saa osarahoituksen Maaseudun kehittämisrahastosta Leader-toimintaryhmältä Ykkösakseli ry. Lisäksi hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030 -vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Mitä? Tutustutaan katiskalastukseen ja kalankäsittelyyn
Missä? Vihdin Enäjärven kalasatamassa (Riilahdentien 03250 Vihti ensimmäinen kaarre)
Milloin? La 11.6.2022 klo 10–14
Mitä mukaan? Sään mukainen varustus ja jalkineet

Ilmoittauduthan mieluusti etukäteen alla olevalla lomakkeella viimeistään 8.6.2022. Hanke tarjoaa sämpylät ja kahvit ilmoittautuneille! Voit osallistua koko päivään tai tulla piipahtamaan vain osaksi päivää. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja:
Maj Rasilainen
vesistö- ja kala-asiantuntija
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Tiedot

Päivämäärä:
11.6.2022
Aika:
10:00 - 14:00
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Vihdin Enäjärven kalasatama
Riilahdentie
Vihti, 03250 Suomi
+ Google Map