Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Katiskatalkoot 23.4.2022

23.4.2022 klo 09:00 - 15:00

Porukassa katiskojen rakentaminen sujuu mainiosti. (LUVY / Jorma Valjus)

Tule ja opi rakentamaan oma katiska! Oiva lahja jos et itse tarvitse! Katiskatalkoot la 23.4.2022.

Oletko kiinnostunut katiskakalastuksesta ja halunnut aina tietää, kuinka homma toimii? Haluatko oppia rakentamaan itse oman katiskan? Tervetuloa kaikki katiskakalastuksesta kiinnostuneet HOLA Lake II -hankkeen katiskatalkoisiin lauantaina 23.4. Kuoppanummen koulukeskukseen (Kuoppanummentie 18, 03100 Nummela) kello 9.00–15.00. 

Talkoisiin on vapaa pääsy. Halutessasi voit lunastaa katiskan itsellesi omakustannehintaan 80 € (valmiin katiskan normaali hinta noin 139 €). Valmistamme asiantuntijan avulla tunnettuja WEKE-Werraton-katiskoja, jotka soveltuvat hyvin sekä kotitarve- että hoitokalastukseen. Samalla sinulla on mahdollisuus valmistaa itsellesi myös hauen poikasten tarkkailuun soveltuvia valkolevyjä. Myöhemmin keväällä järjestetään perehdytys valkolevytarkkailun toteuttamiseen. Tavoitteena on kerätä kiinnostuneiden voimin tietoa Hiidenveden hauenpoikastuotannosta. Valkolevyjen materiaalit tarjoaa HOLA Lake II -hanke.   

HOLA Lake II on yleishyödyllinen vesienhoidon kehittämis- ja yhteistyöhanke, jossa on mukana neljä eri toimijaa Suomesta ja Ruotsista. Hankkeessa vahvistetaan paikallisten toimijoiden osallistumista järvikunnostukseen, tuetaan kotimaisen kalan käyttöä ja kartutetaan tietoa kohdejärvien kalakantojen tilasta. Länsi-Uudellamaalla hankkeen kohdejärviä ovat Hiidenvesi ja Vihdin Enäjärvi. HOLA Lake II -hanke saa osarahoituksen Maaseudun kehittämisrahastosta Leader-toimintaryhmältä Ykkösakseli ry. Lisäksi hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030 -vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).   

Mitä? Opit rakentamaan oman katiskan
Missä? Kuoppanummen koulukeskus (Kuoppanummentie 18, 03100 Nummela)
Milloin? La 23.4.2022 klo 9-15
Mitä mukaan? Reipasta talkoohenkeä ja näppärät näpit. 

Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta, joten ilmoittauduthan etukäteen alla olevalla lomakkeella viimeistään 19.4.! Hanke tarjoaa talkoolaisille lounaan ja kahvit. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, haluatko lunastaa katiskan itsellesi vai osallistutko ainoastaan rakennustalkoisiin. Kerro myös, oletko kiinnostunut valkolevyjen rakentamisesta ja hauen poikasten tarkkailusta.  

Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Lisätietoja:
Henna Björkqvist
hanketyöntekijä
LUVY
henna.bjorkqvist@luvy.fi
045 7884 2810
 

Tiedot

Päivämäärä:
23.4.2022
Aika:
09:00 - 15:00
Tapahtumaluokat:
, ,

Järjestäjät

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY)
HOLA Lake II -hanke

Tapahtumapaikka

Kuoppanummen koulutuskeskus
Kuoppanummentie 18
Nummela, 03100
+ Google Map