Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Isosorsimoiltama 6.6.2022

6.6.2022 klo 17:00 - 20:00

Isosorsimo – mikä se on ja mitä sille voi tehdä? Tule kuulemaan lisää isosorsimoiltamaan maanantaina 6.6.!

Maastopäivän aikana opetellaan tunnistamaan vieraslaji isosorsimo, keskustellaan kasviin liittyvistä toimenpiteistä sekä toteutetaan isosorsimon niittotalkoot. Kokoonnumme HOLA Lake II -hankkeen järjestämään isosorsimoiltamaan maanantaina 6.6. kello 17–20 Hiidenveden rannalla, Valkojan kosteikolla (ajo-ohjeet alempana). Hanketta koordinoi Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Isosorsimo on Hiidenvedellä laajalle levinnyt vieraslaji, joka heikentää vesistön tilaa ja virkistysarvoja. Isosorsimoiltaman aikana opetellaan tunnistamaan isosorsimo sekä käydään läpi keinoja, miten jokainen voi osallistua vieraslajin torjuntaan. Iltaman aikana myös Suomen Vapaa-ajankalastajat kertoo Valkojan haukikosteikosta, haukitehdas-hankkeesta sekä siitä, miten isosorsimo vaikuttaa myös haukien lisääntymiseen. Maastopäivä huipentuu isosorsimon niittotalkoisiin haukikosteikolla.

Mikäli olet kiinnostunut isosorsimosta ja siihen kohdistuvista toimenpiteistä, mutta et pääse paikalle, voit tutustua hankkeen isosorsimosivustoon. Keräämme hankeaikana LUVYlle tietoa isosorsimon esiintymisalueista Hiidenvedellä sekä Siuntionjoen vesistön alueella. Ilmoita havaintosi isosorsimosivuston lomakkeella!

Lauantaina 11.6. järjestetään toinen maastopäivä, jossa keskitymme katiskakalastukseen sekä kalankäsittelyyn.
Lue lisää tapahtumasta >>

HOLA Lake II on yleishyödyllinen vesienhoidon kehittämis- ja yhteistyöhanke, jossa on mukana neljä eri toimijaa Suomesta ja Ruotsista. Hankkeessa vahvistetaan paikallisten toimijoiden osallistumista järvikunnostukseen, tuetaan kotimaisen kalan käyttöä ja kartutetaan tietoa kohdejärvien kalakantojen tilasta. Länsi-Uudellamaalla hankkeen kohdejärviä ovat Hiidenvesi ja Vihdin Enäjärvi. HOLA Lake II -hanke saa osarahoituksen Maaseudun kehittämisrahastosta Leader-toimintaryhmältä Ykkösakseli ry. Lisäksi hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030 -vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Ajo-ohjeet: Jokikunnantie 112 tienhaara (03400, Vihti), käänny yksityisalueen tielle kohti rantaa. Lähempänä rantaa ohjeistukset pysäköinnistä.

Mitä? Opi tunnistamaan isosorsimo, saa tietoa torjuntatoimenpiteistä ja niittotalkoot
Missä? Valkojan kosteikko
Milloin? Ma 6.4., kello 17–20 (voit tulla myös vain osaksi aikaa )
Mitä mukaan? Reipasta talkoohenkeä sekä säähän sopiva vaatetus ja jalkineet

Etukäteen ilmoittautuneille tarjotaan kahvit ja sämpylät! Paikalle voi tulla myös vain kuuntelemaan ja keskustelemaan. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Lisätietoja:
Maj Rasilainen
vesistö- ja kala-asiantuntija
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Tiedot

Päivämäärä:
6.6.2022
Aika:
17:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjät

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY)
HOLA Lake II -hanke

Tapahtumapaikka

Valkkojan kosteikko
Jokikunnantie 112
Vihti, 03400 Suomi
+ Google Map