Valitse sivu

Hiidenvesi ja Vihdin kirkonkylä alkukesällä. (LUVY / Jussi Vesterinen)

Tervetuloa kuulemaan, keskustelemaan ja verkostoitumaan hoitokalastus-teeman pariin Vihdin vesistöpäiville kolmen vuoden tauon jälkeen lauantaina 12.11.2022 klo 9.30–14. Tapahtuma järjestetään Vihdin Kunnantalolla (Asemantie 30, 03100 Nummela). 

Hoitokalastusta käytetään laajasti rehevöityneiden järvien kunnostusmenetelmä, jossa tarkoituksena on kunnostaa järvien ravintoketjua. Poistamalla pohjaeläimiä ja eläinplanktonia syöviä särkikaloja pyritään hillitsemään järven sisäistä kuormitusta lisäämällä eläinplanktonin määrää ja keskikokoa, levien laidunnustehoa ja vähentämällä pohjan pöllytystä – ja täten parantamaan veden laatua. Hoitokalastusta voidaan toteuttaa myös pienimuotoisesti esimerkiksi katiskakalastuksena talkootyönä.  

Päivän aikana saamme kuulla esimerkkejä hoitokalastuksista eri kohdevesissä, vesiensuojeluyhdistyksen näkökulman ja kokemuksia talkootyön järjestämisestä sekä hyötykäytön edistämisestä. Tilaisuuden järjestävät Vihdin kunta, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY), ja Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys ry (Lasy). Tilaisuus on osa Uudenmaan vesistökunnostusverkoston toimintaa

Tapahtuma on ilmainen ja sisältää aamukahvit sekä keittolounaan. Ilmoittautuminen etukäteen viimeistään perjantaina 4.11. Osallistujamäärä max. 50 hlö.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan >>

Lisätietoja:

Maj Rasilainen
vesistö- ja kala-asiantuntija
aluekoordinaattori
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.