Valitse sivu

Lohjan seudun ympäristöklusteri järjestää neliosaisen webinaarisarjan, joissa aiheena ovat ympäristö, ilmasto ja kierrätys. Webinaarien ohjelma on suunnattu erityisesti yrityksille, mutta ilmoittautuminen on avoinna kaikille aiheesta kiinnostuneille.  

Ympäristövastuu-webinaarisarja 

Ensimmäisessä webinaarissa tiistaina 1.11. kuullaan Third Rockin toimitusjohtaja Leo Straniuksen hyviä esimerkkejä ilmastotoimista sekä yritysvastuun trendeistä. Esityksen jälkeen organisaatio tietää, mitä ilmastoasioiden suhteen pitää tehdä. Leo Stranius on aiemmin työskennellyt muun muassa Kansalaisareenan, Luonto-Liiton ja Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajana sekä eri yritysten neuvonantajana.  

Toinen webinaari torstaina 24.11. syventyy kiertotalouteen ja pohtii kiertotalouden mahdollisuuksia vastata käynnissä oleviin ympäristö- ja resurssikriiseihin. Webinaaria luotsaa Rosk´n Roll Oy Ab:n toimitusjohtaja Vesa Heikkonen, Sitran Emma Sairanen, joka työskentelee Kestävyysratkaisut-teemalla luonnon monimuotoisuuteen ja kiertotalouteen liittyvän kansainvälisen yhteistyön parissa sekä Redono Oy:n toimitusjohtaja Henri Laine, jonka yrityksen ratkaisut hyödyntävät teollisuuden sivuvirtoja ja CO2-päästöjä, joista tuotetaan lopulta puhdasta lähiruokaa.  

Kolmannessa webinaarissa keskiviikkona 7.12. keskitytään kestävän kehitykseen ja kiertotalouteen asiantuntija Otso Sillanaukeen (Demos Helsinki) johdolla. Sillanaukee työskentelee kirittääkseen systeemistä muutosta mm. edistämällä kestäviä elämäntapoja ruohonjuuritasolla ja tutkimalla miten yksityisen ja julkisen sektorin organisaatiot voisivat muuntautua matkalla kohti oikeudenmukaista, kestävää ja iloista tulevaisuutta. Hänen esityksessä todetaan, että on aika siirtyä vastuullisuusstrategioista vastuullisiin strategioihin.  

Webinaarisarjan päättää maanantaina 16.1. professori Arto O. Salonen, joka on kiinnostunut siitä, kuinka elämän mielekkyys maksimoidaan. Salosen lähestymistapa on tieteidenvälinen ja tulevaisuussuuntautunut. Hän työskentelee professorina Itä-Suomen yliopiston yhteiskunta- ja kauppatieteellisessä tiedekunnassa sekä asiantuntijana Suomen kestävän kehityksen asiantuntijapaneelissa. 

Webinaareihin pääset osallistumaan ilmoittautumalla Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) verkkosivujen kautta.

Jokaiseen webinaariin ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiin tulee osallistumislinkki webinaariin. Webinaarit järjestetään Teamsin kautta.  

Lohjan seudun ympäristöklusteri on alueen yritysten, kuntien ja yhteisöjen perustama yhteistyö- ja oppimisverkosto, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää jäsentensä toimintaa, lisätä jäsentensä henkilöstön osaamista sekä kehittää viestintää ja jäsenten välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta. 

Ympäristöklusterin jäseniä ovat: Helsingin Metallipurkaus OyInkoon kuntaLohjan kaupunkiLuksia, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY), Nordic Waterproofing OyNordkalk Oy AbNovago Yrityskehitys OyRedono OyRosk’n Roll Oy AbSappi Finland Operations Oy ja Siuntion kunta

Ympäristöklusterin jäseniksi voivat liittyä yritykset, kunnat ja yhteisöt/kouluorganisaatiot. 

Lue lisää ja liity mukaan klusteriin >>

Lisätietoja:

Karoliina Salmela
viestinnän asiantuntija
aluekoordinaattori
karoliina.salmela@luvy.fi
050 473 9826