Valitse sivu

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) nimeää vuosittain Vuoden Vesien- tai Ympäristönsuojelijan. Vuonna 2022 Vuoden Vesiensuojeliaksi valittiin Vierelän tilan omistajat Eliisa ja Mika Malin.

Kenestä vuoden 2023 Vesien- tai Ympäristönsuojelija?

Tiedätkö henkilön tai toimijan, jolle vesistöjen ja ympäristön tila ovat sydämen asia ja jonka teot ansaitsevat julkisuutta? 

Kun LUVYn hallitus vuonna 1984 päätti ensimmäisen kerran nimetä Vuoden Vesiensuojelijan, asetettiin perusteiksi muun muassa seuraavaa:

  • Nimettävän henkilön tai organisaation tulee olla yhdistyksen toimialueella aktiivisesti ja menestyksellisesti vesien- tai ympäristönsuojelua edistävä.
  • Valinnassa suositaan mahdollisuuksien mukaan sellaisia tahoja, jotka muutoin eivät helposti pääse ansaitsemaansa julkisuuteen.
  • Valinta ei ensisijaisesti saa kohdistua yhdistyksen henkilökuntaan eikä jäsenistöön.

Ehdota vuoden 2023 Vesien- tai Ympäristönsuojelijaa perusteluineen 10.3.2023 mennessä sähköpostitse: vesi.ymparisto@luvy.fi. Valinta julkistetaan yhdistyksen kevätkokouksessa huhtikuun lopulla.

Aiemmat Vesien- tai Ympäristösuojelijat löytyvät LUVYn verkkosivuilta >>

Lisätietoja:

Jaana Pönni
toiminnanjohtaja
jaana.ponni@luvy.fi
050 575 1738

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) on riippumaton yhteistyö- ja asiantuntijaorganisaatio Länsi-Uudellamaalla. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vesiensuojelun ja siihen läheisesti liittyvän yleisen ympäristönsuojelun edistäminen toiminta-alueellaan.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.