LUVYn tutkimuksen kenttätiimi
Esittelyssä LUVYn tutkimuksen kenttätiimi – ammattitaitoista näytteenottoa vaativissakin olosuhteissa
Tutustu LUVYn kenttätiimiin, jonka ytimessä toimii kaksi kokenutta kenttätyön sertifioitua ammattilaista: Arto Muttilainen ja Jorma Valjus. Sertifioitua näytteenotto-osaamista on toki joissakin muissakin LUVYn tiimeissä.
Sertifioidut näytteenottajamme ottavat monipuolista näytteenottokalustoamme ja ammattitaitoaan hyödyntäen näytteitä mitä moninaisimmista ympäristöistä. Samalla he tekevät maastossa asiantuntevia havaintoja, mikä osaltaan turvaa laadukkaan näytteenoton toteutumisen.
Valtaosa näytteenotoista kohdistuu erilaisiin vesiin, mutta otamme asiantuntemuksella myös biologisia näytteitä kuten esim. pohjaeläimistä sekä eläin- ja kasviplanktonista. Meiltä onnistuu myös sedimentti- ja maaperänäytteenotto sekä sähkö- ja koekalastukset osana kalastotutkimuksia. Monipuolisen kalustomme avulla pääsemme tarvittaessa nopeastikin paikalle myös vaikeissa keliolosuhteissa.
Pintavesinäytteitä otetaan niin järvi-, joki- kuin rannikkovesialueillakin monenlaisia seurantatarkoituksia ja tarkkailuja varten, kuten myös pohjavesinäytteitä, joiden ottamiseen LUVYn kenttätiimillä on niin ikään rautainen ote ja ammattitaito.
Näytteenottajiemme laatuvakuutena toimivat sertifioinnit ovat määräväliajoin ammattiosaamisella uudistettavia pätevyystodistuksia, joiden voimassaolo takaa oikeaoppisen näytteenoton ja turvaa sitä kautta osaltaan myös saatavien tulosten luotettavuuden, oikeellisuuden ja vertailukelpoisuuden. Kenttätiimiläiset suhtautuvat työhönsä kunnianhimoisesti ja seuraavat aktiivisesti alan tapahtumia ja kehitystä sekä osallistuvat koulutuksiin.
Tutustu tiimiläisten toimenkuviin ja osaamiseen:
Uusi Aquarius-lehti on ilmestynyt: maatalouden vesiensuojelu on yhteispeliä
Vesiensuojelun keskusliitto ry:n tiedotuslehti Aquariuksen tämän vuoden numero keskittyy maatalouden vesiensuojeluun. Maatalousmaat ovat merkittävimpiä vesistöjen kuormituksen lähteitä ja rehevöitymisen aiheuttajia, joten vesiensuojelua näillä alueilla on erityisen tärkeää edistää. Parhaimmillaan samat toimet tukevat sekä vesiensuojelua että parantavat peltojen kasvukuntoa ja vesitaloutta.