Valitse sivu

Aquarius-lehden uusin numero kertoo vesiensuojelun pitkästä historiasta Suomessa. Lehti on Suomen Vesiensuojelun keskusliitto ry:n tiedotuslehti, joka ilmestyy kerran vuodessa. Tänä vuonna lehti juhlistaa myös keskusliiton 50-vuotista taivalta. Keskusliitto on alueellisten vesiensuojeluyhdistyksien kattojärjestö, joka edistää vesiensuojelun asiantuntemusta ja yhteistyötä. Suomessa on tehty vesiensuojelutyötä jo yli 60 vuoden ajan, ja lehti esittelee sen vaiheita ja saavutuksia.

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) korostaa Aquarius-lehden omassa artikkelissaan verkostojen merkitystä vesistöjen kunnostuksessa. “Vesien kunnostaminen ja hyvän tilan ylläpitäminen ei ole helppoa. Onnistuminen vaatii hyvää pitkäjänteistä yhteistyötä kaikkien toimijoiden kanssa” toteavat LUVYn toiminnanjohtaja Jaana Pönni ja LUVYn vesistö- ja kala-asiantuntija Maj Rasilainen.

LUVYn toiminnan keskiössä on yhteistyö ja verkostomainen toiminta. Tämä näkyy myös yhdistyksen visiossa ja strategiassa: “LUVY on Länsi-Uudenmaan “The Vesiensuojelija”, jonka toiminta pohjautuu ammattitaitoon sekä vaikuttavaan ja innovatiiviseen yhteistyöhön”. Vesistöjen kunnostaminen on yhteinen asia, johon tarvitaan monien tahojen osallistumista ja sitoutumista. LUVY pyrkii toiminnallaan edistämään hyvää yhteistyötä kaikkien vesien tilaan vaikuttavien ja vesien hyvästä tilasta kiinnostuneiden kanssa.

Lehdessä LUVY esittelee myös yhdistyksen uudet työntekijät sekä vuoden 2023 Vesiensuojelijan ja “Vuoden Vesistöteko 2023” -kunniamaininnan.

Aquarius-lehti on luettavissa Suomen Vesiensuojelun keskusliitto ry:n verkkosivuilla >>

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) on riippumaton yhteistyö- ja asiantuntijaorganisaatio Länsi-Uudellamaalla. Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on vesiensuojelun ja siihen läheisesti liittyvän yleisen ympäristönsuojelun edistäminen toiminta-alueellaan.