Valitse sivu

Enäjärven tehokalastushankkeen syksyn rysäpyynti osoittautui tehokkaaksi poistomenetelmäksi syksyllä 2022. Oikealla hoitokalastajayrittäjä Ilkka Tonteri ja vasemmalla Siuntionjoen Latvajärvien Suojeluyhdistyksen talkoovastaava Mauno Haapala. (LUVY / Karoliina Salmela)

Tervetuloa kuulemaan hoitokalastuksen tulevaisuuden näkymistä perjantaina 28.4. kello 8.30–10. Tietoisku on osa valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston aamukahvitilaisuuksien sarjaa, joihin on vapaa pääsy. Tulevassa tietoiskussa Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) kala- ja vesistöasiantuntija Jussi Vesterinen kertoo näkemyksiään aiheesta ja tilaisuudessa on varattu aikaa myös keskustelulle.

Aamukahvitilaisuudet järjestetään Teams-yhteyden avulla. Liity mukaan tällä linkillä >>

Lisätietoja:

Uudenmaan vesistökunnostusverkostossa ovat mukana LUVYn lisäksi Uudenmaalla toimivat muut vesiensuojeluyhdistykset sekä Uudenmaan ja Hämeen ELY-keskukset. Verkoston toimintaa rahoittaa Uudenmaan ELY-keskus.

Enäjärven tehokalastus -hanketta rahoittavat vuosina 2022–2024 Siuntionjoki 2030 -vision rahoittajat: Vihdin kunta, Siuntionjoen latvajärvien suojeluyhdistys Lasy ry, Yara Suomi Oy, Prysmian Group Finland Oy, Suur-Seudun Osuuskauppa SSO, Osuuspankki Uusimaa, Hotelli Siuntio sekä Siuntionjoki 2030 -visiota rahoittavat muut valuma-alueen kunnat ja Rosk’n Roll Oy Ab. Vuonna 2022 rahoittajana oli myös Wärtsilä Oy. Ympäristöministeriö rahoittaa Enäjärven tehokalastushanketta 60 % hankkeen toteutuneista kustannuksista vesiensuojelun tehostamisohjelmasta vuosina 2022–2024. 

Länsi-Uudenmaan hoitokalastuksen tehostamishanketta rahoittivat Hiidenvesi– ja Siuntionjoki 2030 -vesistövisioiden kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi sekä Rosk’n Roll Oy Ab ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö (LUVY). Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia olivat lisäksi HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ja Karjaanjoen vesistön kalatalousalue.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.