Valitse sivu

Maaperän kunnon arvioinnissa päästään hyvin alkuun jo pelkän lapion avulla. (LUVY / Miina Rautiainen)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) kutsuu kaikki maanviljelijät, maanomistajat ja muut aiheesta kiinnostuneet pellonpiennartilaisuuteen Niemenkylän kartanolle Vihtiin.

Hiidenveden kunnostushanke mahdollisti keväällä 2023 Niemenkylän kartanon peltolohkolle kalkkistabiloidun ravinnekuidun levityksen. Maanviljelijän, SYKEn erikoistutkijan Tuomas Mattilan (STN MULTA-hanke) ja tilanjohtajan Pyry Sammalistonahon johdolla tarkastelemme kyseisen lohkon maan rakennetta ja keskustelemme maan kasvukunnon ylläpitämisestä. Soilfoodin Mika Malin on myös paikalla ja kertoo levitetyn kuidun ominaisuuksista. Tervetuloa mukaan seuraamaan millaista vaikutusta ravinnekuidulla on ollut peltolohkon maaperään!

Tapahtuma on maksuton ja sisältää pienen tarjoilun. Ilmoittauduthan viimeistään 18.7., jotta voimme varmistaa riittävän tarjoilun.

Lue lisää >>

Lisätietoja:

Annika Söderholm-Emas
aluekoordinaattori
tapahtumat@luvy.fi (kesäkuu-heinäkuu)
044 528 5019 (6.7.2023 alkaen)

LUMME-hanke toteuttaa maa- ja metsätalouden kuormituksen hallintatoimenpiteitä, seuraa kunnostustoimien vaikuttavuutta sekä tarjoaa ajankohtaista tietoa vesiensuojelusta ja tukimahdollisuuksista Länsi-Uudenmaan maa- ja metsätalouden toimijoille. 

Hanketta rahoittavat alueellisten vesistövisioiden Lohikalat Karjaanjoelle 2030, Elinvoimainen ja esteetön Siuntionjoki 2030 sekä Rannikkovesivisio 2050 ja Hiidenveden kunnostus -hankkeen kautta Länsi-Uudenmaan kunnista Lohja, Raasepori, Vihti, Kirkkonummi, Karkkila, Siuntio ja Inkoo. Lisäksi Hiidenveden kunnostus -hanketta rahoittavat HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ja Karjaanjoen vesistön kalatalousalue. Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % hankkeen toteutuneista kustannuksista vuosina 2022–2024.

Hiidenveden kunnostus 2023–2025 -hankekauden sopimusrahoittajia ovat alueen kunnat: Vihti, Lohja, Karkkila ja Loppi, sekä HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % rahoitusosuudella vuosina 2023–2025.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.