Valitse sivu

Ennen kiinteistökauppoja kannattaa tutustua lähivesistöstä löytyviin tietoihin.

Länsi-Uudenmaan Vesientila-sivusto on täynnä mielenkiintoista ja hyödyllistä vesistöihin ja vesiensuojeluun liittyvää tietoa. Sivustoa julkaisee ja ylläpitää Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) yhteistyössä alueen kuntien kanssa.

LUVYn asiantuntijat päivittävät sivuille säännöllisesti tietoa alueella tehdyistä kunnostuksista ja kertovat tutkimustarinoiden välityksellä mitä erilaisimmista asioista kalastuksesta kaatopaikkatutkimuksiin.

Monipuolisten karttojen avulla voit tarkastella juuri itseäsi kiinnostavia kohteita ja vesistöjä. Kannattaa esimerkiksi ennen kiinteistökauppoja tutustua lähivesistöstä löytyviin tietoihin!

Sivustolta löytyy laajasti tietoa ja vinkkejä niin kaivonomistajille kuin puutarhanhoitajille. Omat kattavat osionsa on myös hevostalleille ja haja-asutuksen jätevesille.

Ennen kesälaitumille ja mökille kirmaamista kannattaa tutustua uuteen Juomavesi ja kaivot -sivukokonaisuuteen, joka avattiin keväällä. Se on oiva apu, jos oman kaivon kunto ja kaivoveden laatu mietityttävät.

“Vesientila.fi on ylpeyden aihe meillä LUVYssa. Näin kattavaa alueellista vesiensuojelun tietopankkia ei tietääksemme löydy muualta Suomesta”, sanoo LUVYn toiminnanjohtaja Jaana Pönni.

Vesiensuojelun parissa toimiville yhdistyksille, osakaskunnille ja muille tahoille on lisäksi tarjolla LUVYn koordinoima Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkosto. Verkoston avulla toimijat pääsevät jakamaan tietoa ja kokemuksia sekä löytävät mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita. Vesientilan kaikki sisällöt on julkaistu sekä suomeksi että ruotsiksi.

Lisätietoja:

Jaana Pönni
toiminnanjohtaja
jaana.ponni@luvy.fi
050 575 1738

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.