Valitse sivu

Pellonpiennartilaisuudessa pääset vaihtamaan kokemuksia muiden viljelijöiden kanssa.

Onko mahdollista viljellä kannattavasti, saada entistä parempi sato ja samaan aikaan vähentää vesistökuormitusta ja parantaa maan kasvukuntoa? Näihin kysymyksiin etsimme yhdessä vastauksia Vierelän tilalla Vihdissä 7.10.2021 Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) järjestämässä tilaisuudessa.

Tapahtuman järjestämiseen osallistuvat LUVYn hankkeet: Hiidenveden kunnostus, Siuntionjoen kunnostus, VALUME – maa- ja metsätalouden vesienhallinta sekä Veikkolan vesistökunnostus.

Monimuotoinen ja uudistava maatalous pyrkii parantamaan satoa ottaen samalla huomioon ympäristön. Pellonpiennartilaisuudessa jaamme kokemuksia ja keskustelemme siitä, miten ja mihin asioihin viljelijä voi omalla tilallaan vaikuttaa.

Tule kuulemaan, mitä Vierelän tilalla Vihdissä on tehty sadon parantamiseksi ja vesistökuormituksen pienentämiseksi uudistavan viljelyn menetelmillä.

Tutustumme monilajisiin nurmiseoksiin ja keskustelemme erilaisista muokkausmenetelmistä. Tutkimme myös, miltä nurmiviljelty peltomaa näyttää pinnan alla.

Käymme katsomassa tilalle vasta valmistunutta vesiensuojelukosteikkoa ja keskustelemme kosteikoiden tarjoamista mahdollisuuksista tuottoisalle maanviljelylle.

”Kosteikot ovat yksi keino vähentää maatalouden vesistökuormitusta. Oikein tehtynä ne tuovat maatilalle monia hyötyjä”, sanoo Mika Malin, Vierelän tilan isäntä, viljelijä ja Soilfoodin tuoteryhmäpäällikkö.

Lisäksi tilaisuudessa pääset kuulemaan uudesta Baltic Sea Action Groupin kehittämästä Uudistavan viljelyn opistosta.

Mitä? Pellonpiennartilaisuus
Missä? Vierelän tilalla Vihdissä
Milloin? to 7.10.2021 klo 10–12
Mitä mukaan? Säänmukainen ja maastoon sopiva varustus

Paikan päällä on kahvitarjoilu. Ilmoittauduthan tilaisuuteen etukäteen alla olevalla lomakkeella.

Kirsi Mansilla
projektityöntekijä
LUVY
kirsi.mansilla@luvy.fi
050 535 4938

Anu Suonpää-Espinola
projektipäällikkö, Siuntionjoen kunnostus
LUVY
anu.suonpaa-espinola@luvy.fi
050 501 823

Jussi Vesterinen
projektipäällikkö, Hiidenveden kunnostus
LUVY
jussi.vesterinen@luvy.fi
050 307 9648

Vesienhallintaa Länsi-Uudellamaalla maa- ja metsätalousalueilla – VALUME -hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan toimenpiteitä Länsi-Uudellamaalla.  

Hanketta rahoittivat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030- vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostushankkeen sopimusrahoittajia olivat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Hanketta rahoittivat maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö osana Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen hankeavustuksia. Avustusta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.