Valitse sivu

Mustionjoki virtaa Raaseporin Mustiolta, Kirkkojärven, Karjaan Pumppulahden sekä Billnäsin ja Åminneforsin kalateiden läpi, ennen päätymistään Pohjankurun sataman kautta Pohjanpitäjänlahteen. (LUVY / Henna Björkqvist)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) koordinoima Mustionjoen kalat MUSKALAT-hanke kutsuu kaikki Mustionjoen alueen maa- ja vesialueiden omistajat, alueen maanviljelijät, sekä muut aiheesta kiinnostuneet Mustionjoen kalailtaan. Kalaillassa kuullaan Mustionjoen kunnostuksen tilannekatsaus sekä eri näkökulmia vaelluskalakantojen ja luonnon monimuotoisuuden palauttamiseen ja elpymiseen. Lisäksi selvitetään, millaisia vaikutuksia lohikaloilla on maatalouden harjoittamiseen NATURA luokitelluissa ja luokittelemattomissa joissa ja puroissa. Paikan päällä kuulemme myös peltomaiden toimivan vesitalouden välttämättömyydestä maatalouden elinkeinon näkökulmasta.

Illan puhujina ovat Lohikalat Karjaanjokeen 2030 – vesistövision edustajia Raaseporin kaupungilta ja LUVYlta, ELY-keskuksen asiantuntijoita ja viranomaisia, Salaojayhdistyksen toiminnanjohtaja, kalatalousalueen edustajia sekä alueen maanviljelijäedustajia.

Tilaisuus toteutetaan mahdollisimman kaksikielisesti siten, että esittelijät puhuvat omaa äidinkieltään ja kirjalliset esitysmateriaalit ovat tilaisuudessa saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi. Tilaisuuden loppukeskustelu suoritetaan suomeksi, mutta kysymykset ja vastauksien keskeisin sisältö tulkataan yleisölle ruotsiksi paikan päällä.  

Tapahtumatilaan mahtuu noin 80 henkilöä – ilmoittauduthan ennakkoon, viimeistään su 29.10. Tapahtumassa myös pullakahvitarjoilu.

Tapahtuman järjestää LUVYn koordinoima MUSKALAT-hanke – Mustionjoen kalatieseuranta ja alasvaelluksen tutkimus ja kehitystyö sekä Karjaanjoen vesistön vaelluskalakantojen elvyttäminen.

Ohjelma ja ilmoittautuminen >>

Lisätietoja:

MUSKALAT-hanketta rahoittavat Lohikalat Karjaanjokeen -vision sopimusrahoittajat: Raasepori, Lohja, Vihti, Karkkila, Loppi ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö (LUVY). Lisäksi hanketta rahoittaa Tammisaari-Pohjan kalatalousalue. Hankkeen kokonaiskustannus on 172 714 €. Hanke saa rahoitusta Maa- ja metsätalousministeriön NOUSU-ohjelmasta 50 % toteutuneista kuluista.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.