Valitse sivu

Kesäpäivä Karhujärvellä 12.6.2019. (LUVY / Katja Pellikka)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) kutsuu kaikki Karhujärven lähialueen maanomistajat, asukkaat ja muuten kiinnostuneet keskustelemaan järven kunnostussuunnitelmasta, järven kalastosta, virtavesikunnostuksista, sekä maatalouden vesienhoito ja -hallintatoimista. Tapahtuma on maksuton ja sisältää pienen tarjoilun. Ilmoittauduthan etukäteen ja varmistat samalla myös riittävän tarjoilun. Tilaisuuden esitykset pidetään suomeksi, mutta esitysmateriaalit käännetään myös ruotsiksi.

Missä: Björknäsin seurojentalo, Niemenkylä, Niemenkyläntie 922, 02570 Siuntio
Milloin: to 20.4.2023 klo 18–20:15, kahvitarjoilu 17.30 lähtien
Kenelle: Tilaisuus on suunnattu kaikille Karhujärven tilasta ja kunnostuksesta kiinnostuneille (maanomistajille, kyläläisille, viljelijöille, vapaa-ajankalastajille jne).

Ohjelma ja ilmoittautuminen >>

Siuntion Karhujärven kunnostussuunnitelma >>

Lisätietoja:

Maj Rasilainen
vesistö- ja kala-asiantuntija
aluekoordinaattori
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Länsi-Uudenmaan hoitokalastuksen tehostamishanketta rahoittivat Hiidenvesi– ja Siuntionjoki 2030 -vesistövisioiden kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi sekä Rosk’n Roll Oy Ab ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö (LUVY). Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia olivat lisäksi HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ja Karjaanjoen vesistön kalatalousalue.

LUMME-hanke toteuttaa maa- ja metsätalouden kuormituksen hallintatoimenpiteitä, seuraa kunnostustoimien vaikuttavuutta sekä tarjoaa ajankohtaista tietoa vesiensuojelusta ja tukimahdollisuuksista Länsi-Uudenmaan maa- ja metsätalouden toimijoille. 

Hanketta rahoittavat alueellisten vesistövisioiden Lohikalat Karjaanjoelle 2030, Elinvoimainen ja esteetön Siuntionjoki 2030 sekä Rannikkovesivisio 2050 ja Hiidenveden kunnostus -hankkeen kautta Länsi-Uudenmaan kunnista Lohja, Raasepori, Vihti, Kirkkonummi, Karkkila, Siuntio ja Inkoo. Lisäksi Hiidenveden kunnostus -hanketta rahoittavat HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ja Karjaanjoen vesistön kalatalousalue. Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % hankkeen toteutuneista kustannuksista vuosina 2022–2024.

Siuntionjoki 2030 -vesistövisiota rahoittavat vuosina 2019–2024 alueen kunnat: Vihti, Lohja, Siuntio, Inkoo ja Kirkkonummi, sekä Rosk’n Roll Oy Ab ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Ympäristöministeriö rahoittaa Siuntionjoki 2030 -vesistövisiota vuosina 2019–2022 vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % toteutuneista kustannuksista. Lisäksi visiota on rahoittanut Uudenmaan virkistysalueyhdistys UUVI vuonna 2020–2021. Siuntionjoen kunnostus 2020–2022 -hanke on osa Siuntionjoki 2030 -vesistövisiota.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.