Valitse sivu

Iso Myllylampi, Vihti. (LUVY / Kirsi Mansilla)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) koordinoima Hiidenveden kunnostus -hanke kutsuu kaikki Iso Myllylammen lähialueen asukkaat ja puutarhanhoidosta kiinnostuneet kuulemaan vesistöystävällisestä puutarhanhoidosta ja hulevesien hallinnasta omassa pihassa. Tilaisuudessa päästään tutustumaan kahteen kauniiseen puutarhaan ja pohditaan, miten omalla pihalla voidaan edistää sade- ja sulamisvesien tehokasta viivytystä, imeytymistä sekä suodatusta. Puutarhakierroksella myös neuvotaan, miten käyttämällä tarkoitukseen sopivaa kasvillisuutta ja materiaaleja edistetään lähivesien hoitoa. Jos suunnittelet uusia istutuksia, niin syksy on oivallista istutusaikaa, sillä kasteluveden tarve on useimmiten silloin pienempi.

Puutarhakierrokset toteutetaan kahdessa ryhmässä, ryhmä 1. lähtee tunnin mittaiselle kierrokselle klo 17 ja ryhmä 2. lähtee klo 18. Kumpaankin ryhmään otetaan mukaan 10 osallistujaa. Säänmukainen vaatetus. Tapahtuma on maksuton ja sisältää pienen tarjoilun. Ilmoittauduthan etukäteen ja varaat paikkasi!

Ohjelma ja ilmoittautuminen ryhmään >>

Lisätietoja:

Annika Söderholm-Emas
aluekoordinaattori
hankekoordinaattori
annika.soderholm-emas@luvy.fi
044 528 5019

Hiidenveden kunnostus 2023–2025 -hankekauden sopimusrahoittajia ovat alueen kunnat: Vihti, Lohja, Karkkila ja Loppi, sekä HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % rahoitusosuudella vuosina 2023–2025.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.