Valitse sivu

Välttävässä ekologisessa tilassa olevalle Averialle on valmistunut kunnostussuunnitelma.

LUVY kutsuu kaikki Averian lähialueen maanomistajat ja asukkaat mukaan kuulemaan järvelle vastavalmistuneesta kunnostussuunnitelmasta, järven kalastosta, purojen virtavesikunnostuksista sekä maatalouden vesienhoitokosteikoista.

Averia on välttävässä ekologisessa tilassa. Averian tilan parantamiseksi on tarkasteltu koko Averian valuma-aluetta ja suunnitelmassa on esitetty sekä vedessä että maalla tehtäviä kunnostustoimenpiteitä, kuten hoitokalastusta, kemikaalikäsittelyä, haja-asutuksen sekä maa- ja metsätalouden vesienhoitotoimenpiteitä. Tiesitkö, että Averian valuma-alue on niin suuri, että se yltää jopa Vihtijärven pohjoispuolelle ja Karkkilan Parsilanjärvelle saakka? Tule mukaan kuulemaan, kun kunnostussuunnitelmaa esitellään paikkakuntalaisille ensimmäistä kertaa!

Kunnostussuunnitelmaa on paikan päällä esittelemässä vesistöasiantuntija Katja Pellikka. Illan aikana LUVYn asiantuntijat kertovat myös Averian kalastosta, virtavesikunnostuksesta ja pääset kuulemaan hoitokalastuksesta ja maatalouden kosteikoista kunnostusmenetelmänä. Illan aikana voit tutustua myös valokuvin Sitinojaan ja sen lähteisiin.

Oletko kiinnostunut kosteikoista maillesi? LUMME-hanke (Länsi-Uudenmaan maa- ja metsätalouden vesistökuormituksen vähentämishanke) on mukana tapahtumassa ja etsii kiinnostuneita maanomistajia yhteistyöhön kosteikoiden toteuttamiseksi Averian valuma-alueella.

Tervetuloa mukaan! Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittauduthan etukäteen viimeistään ma 13.2. ja varmistat samalla myös riittävän kahvitarjoilun.

Missä? Herrankuntatalo, Kauppilantie 21, 03400 Vihti
Milloin? ke 15.2.2022 klo 17–19:30 (kahvia saatavilla jo 16:30 lähtien)
Kenelle? Maanomistajille, kyläläisille, viljelijöille ja muille aiheesta kiinnostuneille

Tapahtuma on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun. 

Ohjelma ja ilmoittautuminen >>

Lisätietoja tapahtumasta:

Kirsi Mansilla
projektityöntekijä, neuvoja
kirsi.mansilla@luvy.fi
050 535 4938

Lisätietoja kosteikoista:

Mikko Melasniemi
hanketyöntekijä
mikko.melasniemi@luvy.fi
050 598 5125

LUMME-hanke toteuttaa maa- ja metsätalouden kuormituksen hallintatoimenpiteitä, seuraa kunnostustoimien vaikuttavuutta sekä tarjoaa ajankohtaista tietoa vesiensuojelusta ja tukimahdollisuuksista Länsi-Uudenmaan maa- ja metsätalouden toimijoille. 

Hanketta rahoittavat alueellisten vesistövisioiden Lohikalat Karjaanjoelle 2030, Elinvoimainen ja esteetön Siuntionjoki 2030 sekä Rannikkovesivisio 2050 ja Hiidenveden kunnostus -hankkeen kautta Länsi-Uudenmaan kunnista Lohja, Raasepori, Vihti, Kirkkonummi, Karkkila, Siuntio ja Inkoo. Lisäksi Hiidenveden kunnostus -hanketta rahoittavat HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ja Karjaanjoen vesistön kalatalousalue. Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % hankkeen toteutuneista kustannuksista vuosina 2022–2024.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.