Valitse sivu

Maasojan kosteikko kaivuun jälkeen alkukesästä 2022. (LUVY / Paavo Ojanen)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) ja Vihdin Luonto ry järjestävät kosteikkoretken Vihdin Maasojan kosteikolle lauantaina 10.9. klo 10–13.

LUVY toteutti Vihdin Maasojalle talvella kaksitasouoman ja kosteikon kokonaisuuden, joka puhdistaa Maasojan vesiä ennen niiden päätymistä Vihtijokeen. Maasoja on yksi VALUME-hankkeen (Vesienhallintaa Länsi-Uudellamaalla maa- ja metsätalousalueilla) pilottikohteista. Nyt kosteikkoon pääsee tutustumaan asiantuntijan opastuksen avulla.

Kosteikkoretkellä tutkitaan eri lajistoja ja päästään testaamaan sähköistä kosteikon seurantalomaketta. Paikan päällä tarkastellaan, mitkä lajit ovat levinneet kosteikolle nopeimmin heti kaivuun jälkeisenä kesänä.

Mitä? Kosteikkoretki
Missä? Maasoja. Nurmijärventie 430 (noin.), Vihti. Huom! Alueella on vähän parkkitilaa, joten yhteiskyytejä suositellaan mahdollisuuksien mukaan. Autoja voi parkkeerata osoitteeseen Nurmijärventie 430 (noin.), Vihti punaisten latojen kohdalle tai oman harkinnan mukaan Luhtalantien tai Nurmijärventie varteen. Paikalla opastekyltit.
Milloin? la 10.9.2022 klo 10–13
Kenelle? Kaikki tervetulleita!
Mitä mukaan? Säänmukainen varustus ja kumisaappaat

Lisätietoja:

Heidi Nieminen
Vihdin Luonto ry
heidi.nieminen@pau.fi
050 340 3217

Vesienhallintaa Länsi-Uudellamaalla maa- ja metsätalousalueilla – VALUME -hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan toimenpiteitä Länsi-Uudellamaalla.  

Hanketta rahoittivat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030- vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostushankkeen sopimusrahoittajia olivat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Hanketta rahoittivat maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö osana Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen hankeavustuksia. Avustusta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.