Valitse sivu

Risupakan kosteikot, Siuntio (LUVY / Virve Ståhl)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) kutsuu kaikki maanviljelijät, maanomistajat ja muut aiheesta kiinnostuneet Hiidenveden kosteikkoiltaan, kuulemaan monihyödyllisistä kosteikoista, maanparannusaineista ja –kasveista. Maanparannusaineista tutustutaan lähemmin erityisesti kipsin käyttömahdollisuuksiin ja KIPSI-hankkeeseen. Tilaisuudessa kerrotaan myös kosteikkojen perustamiseen ja hoitoon, sekä maanparannukseen saatavilla olevista tuki- ja rahoitusmahdollisuuksista.

Missä: Kirkonkylän seurakuntatalo, Niuhalanraitti 6 b, 03400 Vihti 
Milloin: ti 15.8.2023 klo 17:00–19:00, kahvitarjoilu 16:30 alkaen 
Kenelle: Maanviljelijöille, maanomistajille ja muille aiheesta kiinnostuneille 

Tapahtuman järjestävät LUVYn koordinoimat LUMME– ja Hiidenveden kunnostus -hanke.

Ohjelma ja ilmoittautuminen tapahtumaan >>

Lisätietoja:

Annika Söderholm-Emas
aluekoordinaattori
hankekoordinaattori
annika.soderholm-emas@luvy.fi
044 528 5019

LUMME-hanke toteuttaa maa- ja metsätalouden kuormituksen hallintatoimenpiteitä, seuraa kunnostustoimien vaikuttavuutta sekä tarjoaa ajankohtaista tietoa vesiensuojelusta ja tukimahdollisuuksista Länsi-Uudenmaan maa- ja metsätalouden toimijoille. 

Hanketta rahoittavat alueellisten vesistövisioiden Lohikalat Karjaanjoelle 2030, Elinvoimainen ja esteetön Siuntionjoki 2030 sekä Rannikkovesivisio 2050 ja Hiidenveden kunnostus -hankkeen kautta Länsi-Uudenmaan kunnista Lohja, Raasepori, Vihti, Kirkkonummi, Karkkila, Siuntio ja Inkoo. Lisäksi Hiidenveden kunnostus -hanketta rahoittavat HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä ja Karjaanjoen vesistön kalatalousalue. Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % hankkeen toteutuneista kustannuksista vuosina 2022–2024.

Hiidenveden kunnostus 2023–2025 -hankekauden sopimusrahoittajia ovat alueen kunnat: Vihti, Lohja, Karkkila ja Loppi, sekä HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % rahoitusosuudella vuosina 2023–2025.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.