Valitse sivu

Hajavesineuvojat kiertävät kesällä kuntien tapahtumissa antamassa neuvontaa. (LUVY / Kirsi Mansilla)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) koordinoima haja-asutuksen jätevesineuvontahanke tarjoaa tänä kesänä kiinteistökohtaista neuvontaa Kirkkonummella. Kaikille Länsi-Uudenmaan muiden haja-asutusalueiden asukkaille ja mökkiläisille tarjotaan puhelin- ja sähköpostineuvontaa. Lisäksi hajavesihanke on aktiivisesti mukana kuntien kesätapahtumissa.

Neuvoja lähtee kesän alussa liikkeelle Kirkkonummella Ingelsin alueella. Tämän mahdollistaa Kirkkonummen osoittama merkittävä rahoitus haja-asutuksen jätevesineuvontahankkeeseen. Neuvonta-alueet on valittu yhteistyössä kunnan kanssa. Kyseisten alueiden asukkaita lähestytään kirjeellä, jossa tarjotaan maksutonta neuvontaa. Neuvonnassa katsotaan yhdessä asukkaan kanssa jäteveden käsittelyn nykytilanne, annetaan arvio järjestelmän uudistamistarpeesta sekä neuvot järjestelmän parantamiseksi ja huoltamiseksi.

Länsi-Uudellamaalla kiinteistönomistajien on mahdollista hyödyntää hankkeen puhelin- ja sähköpostineuvontaa. Hajavesihankkeen neuvojat vastaavat neuvontapuhelimeen ja -sähköpostiin: neuvontapuhelin 045 7750 7725 (tiistai ja keskiviikko 9–15) ja sähköposti hajavesineuvonta@luvy.fi. Neuvontapuhelin ja sähköposti on suljettu kaksi viikkoa heinäkuussa, ajalla 10.–23.7., jolloin hajavesineuvonta on kesälomalla.

Neuvojat voi tavata kesän aikana useissa Länsi-Uudenmaan kuntien kesätapahtumissa neuvontapisteellä. Pisteillä tarjotaan hajajätevesineuvonnan lisäksi muuta neuvontaa hajakuormituksen vähentämiseksi. ”Puhelin- ja sähköpostineuvonnan lisäksi kierrämme kesän aikana kuntien tapahtumissa ja markkinoilla. Kannattaa tulla tapahtumissa rohkeasti juttelemaan, jos oman kiinteistön jätevesiasiat mietityttää ”, hajavesineuvoja Kirsi Mansilla kertoo. “LUVYn sosiaalisen median sivuja seuraamalla saa ajantasaista tietoa tapahtumista, joissa olemme mukana”, Mansilla lisää.

Kesä-elokuussa neuvontaa on tarjolla seuraavissa tapahtumissa:

  • Karkkilan rautapäivillä 16.6.
  • Inkoo Päivänä 1.7.
  • Vihdin Wuosisatamarkkinoilla 26.8.
  • Kirkkonummipäivillä 26.8.
  • Hangon Itämerimarkkinoilla 27.8.

Lisätietoja:

Kirsi Mansilla
projektityöntekijä, neuvoja
kirsi.mansilla@luvy.fi
050 535 4938

Länsi-Uudenmaan hajajätevesihanke pyrkii edistämään haja-asutuksen jäteveden käsittelyä yhteistyössä alueen kuntien kanssa. Hankkeeseen osallistuu rahoittajina alueen 8 kuntaa: Hanko, Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio ja Vihti. Hanketta koordinoi LUVY. Hanke on osa Länsi-Uudenmaan kuntien hajajätevesistrategiaa 2022–2026. Hankkeen rahoitus tulee alueen kunnilta.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.