Valitse sivu

Puupäät eli yrittäjät Kokkokalliolla – Markus Veikkolainen, Ari Lapveteläinen ja Niklas Eriksson.

Kolmen puupään panimon tarina alkoi Kokkokalliolla Hiidenveden maisemissa ja kolmikon kotivesien äärellä. Koronavuosi toimi moottorina saada aikaan positiivisia uusia asioita ja erään elokuisen päivän tuloksena syntyi sekä Kolmen puupään panimo, että idea lahjoittaa varoja Hiidenveden kunnostus -hankkeelle. Hanketta koordinoi Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Kolmen puupään panimo on osa Hiisi Experience Group Oy -perhettä, johon kuuluu olutbrändin lisäksi tilapäiskotien vuokrausta ja majoitustoimintaa Hiisi Homes & Hotels brändin alla. Yhtiö lahjoittaa Hiidenvesi-hankkeelle 0,1 euroa jokaisesta myydystä oluesta. Näin yritys haluaa tukea yhteistä, vesien eteen tehtävää työtä edistävää toimintaa. Ensimmäisen lahjoituksen saldo on runsaat 600 euroa, mikä on iloinen yllätys molemmille osapuolille. Huomiona hankkeen logoa ei saa tuoda esille olutpullossa, joten sitä on tuotu esille vain muussa viestinnässä ja ravintoloissa toki kasvotusten tehtävän myynnin yhteydessä.

Lokakuussa 2020 solmittu yhteistyö perustuu yhtiökumppaneiden yhteiselle näkemykselle Hiidenveden paikallisesta ja alueellista merkityksestä. Hiisi Experience Group Oy:n kaupallinen johtaja Markus Veikkolainen kertoo yhteistyön taustalla olevan halu jättää lapsille ja tuleville sukupolville hyvinvoiva Hiidenvesi, joka tuo ihmisille monenlaista hyvinvointia ja on myös ekologisesti hyvässä kunnossa.

”Meitä yhdistää vesi toiminnan peruselementtinä, elon ja olemassaolon edistäjänä. Yrityksenä haluamme olla mukana kantamassa vastuuta yhteisistä kotivesistämme”, sanoo Veikkolainen.

Hiidenvesi-hankkeen päällikkö ja LUVYn vesistöasiantuntija Jussi Vesterinen puolestaan toteaa kumppanuuden mahdollistavan uudenlaista näkyvyyttä ja yhteistyötä paikallisen yrittäjän kanssa. Vesterinen iloitsee arvomaailmojen kohtaamisesta ja lähtökohdasta, joka on hyvinvoiva, rakas lähiluonto ja lähivedet.

”Työmme tavoite on Hiidenveden hyvä ekologinen tasapaino ja ihmisten tietoisuuden lisääminen vesistön tärkeydestä ja merkityksestä. Vain hyvässä kunnossa oleva vesistö tuottaa monipuolista hyvinvointia myös ihmisille. On mukava huomata, että viesti on tavoittanut myös paikallisen yrittäjän ja voimme yhdessä kehitellä yhteistyön muotoja vielä eteenpäin”, kertoo Vesterinen.

Vuosi sitten solmittu yhteistyö on suunniteltu pitkäaikaiseksi kumppanuudeksi, joka näkyy tulevaisuudessa myös konkreettisina toimina. Erityisesti lasten ja nuorten vesistötietoisuuden sekä luonnossa liikkumisen lisääminen arkeen on yhteistyökumppaneita motivoiva tekijä. ”Toivomme Länsi-Uudenmaan yritysten lähtevän laajemminkin mukaan alueen vesien tilan parantamista tukevaan toimintaan. Meihin saa ottaa rohkeasti yhteyttä niin voimme yhdessä etsiä sopivan tavan osallistua”, sanoo LUVYn toiminnanjohtaja Jaana Pönni.

Lisätietoja:

Jaana Pönni
toiminnanjohtaja
jaana.ponni@luvy.fi
050 575 1738

Jussi Vesterinen
vesistö- ja kala-asiantuntija
jussi.vesterinen@luvy.fi
050 307 9648

Hiidenveden kunnostus 2023–2025 -hankekauden sopimusrahoittajia ovat alueen kunnat: Vihti, Lohja, Karkkila ja Loppi, sekä HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % rahoitusosuudella vuosina 2023–2025.