Valitse sivu

Kuva: Hiidenveden Kokkokalliolta avautuu kauniit maisemat järvelle. (Heini-Sofia Iho)

Vastaperustettu vihtiläinen Kolmen puupään panimo lahjoittaa 0,1 euroa jokaisesta myydystä pienpanimon oluesta Hiidenveden kunnostukseen. Hiidenveden kunnostuksen tavoitteena on saavuttaa hyvä tila Vihdin suurimmassa järvessä, joka on tärkeä virkistysalue lähialueen asukkailla ja matkailijoille.

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n koordinoima Hiidenveden kunnostus -hanke ja tuore vihtiläinen Kolmen puupään panimo ovat aloittaneet yhteistyön Hiidenveden tilan parantamiseksi. Kolmen puupään panimon lahjoitus käytetään Hiidenveden kunnostus -hankkeen toimenpiteisiin, jossa vähennetään rehevöittävää kuormitusta järveen. Hiidenvesi on Uudenmaan toiseksi suurin järvi, joka on paitsi tärkeä virkistysalue alueen asukkaille ja matkailijoille, myös Helsingin seudun varavesilähde.

Joskus yhteistyökumppani voi löytyä yllättävästä paikasta! Yhteistyö Kolmen puupään panimon kanssa tuo vesistökunnostushankkeelle lisää resursseja toteuttaa järven tilaa parantavia toimia ja ennen kaikkea lisää hankkeemme näkyvyyttä”, toteaa projektipäällikkö Ekaterina Ikonen. ”Teemme mieluusti yhteistyötä Hiidenveden alueen yrittäjien kanssa niin Hiidenveden kuin valuma-alueen muidenkin vesistöjen tilan kohentamiseksi”, Ikonen jatkaa.

Kolmen puunpään panimon perustajille oli alusta asti tärkeää olla tukemassa yleistä hyvää edistävää hanketta Vihdissä. ”Kotikonnut eli Nummela ja Vihti on meille arvoissa korkealla, ja haluamme olla mukana tekemässä hyvää tällä alueella. Haluamme alusta asti juurruttaa juuremme paikallisiin vesiin”, kertoo Markus Veikkolainen, yksi kolmesta puupää-perustajajäsenistä.

Lisätietoja:

Ekaterina Ikonen
projektipäällikkö
LUVY
ekaterina.ikonen@luvy.fi
044 528 5026