Valitse sivu

Purokunnostustalkoot Siuntionjoen Brännmalmsbäckenin purolla keskiviikkona 25.9. klo 15–20. Luvassa käytännön vesienhoitotyötä, jossa lihakset vahvistuvat ja mieli virkistyy mukavassa porukassa!

Mitä? Puron kunnostamiseksi uomaan lisätään soraa ja kiviä puron elävöittämiseksi ja taimenen lisääntymisen edistämiseksi. Mukaan tarvitset kumisaappaat tai kahluuhousut sekä ulkotyöhön soveltuvat vaatteet. Talkoolaisille on tarjolla janojuomaa ja pientä evästä.

Missä? Tapaamispaikkana Brännmalmsbäckenin ja Palonummentien risteys junaradan lähellä (kyltti kertoo kun olet perillä).

Milloin? Keskiviikkona 25.9. klo 15–20.

Kenelle? Tässä on juuri sinulle ainutlaatuinen tilaisuus hyvin konkreettisella tavalla auttaa Siuntionjoen taimenia ja rapuja. Aiempaa kokemusta purokunnostuksesta ei tarvita. Asiantuntijat opastavat työhön paikan päällä. ”Talkoisiin voit tulla tunniksi tai vaikka koko illaksi, oman aikataulusi mukaan”, kertoo hankepäällikkö Juha-Pekka Vähä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:stä.

Ilmoittautumista toivotaan järjestelyjen sujuvoittamiseksi ja tarjoiluihin varautumiseksi! Puhelimitse 04577507727 tai sähköpostitse juha-pekka.vaha(at)luvy.fi.

Brännmalmsbäckenin kunnostamisen ensisijaisena tavoitteena on taimenen lisääntymismahdollisuuksien parantaminen.

Tehtyjen kartoitusten ja selvitysten perusteella Brännmalmsbäckenin puro on osittain lähes luonnontilaisena tai luonnontilaisen kaltaisena säilynyt puro. Brännmalmsbäcken on erittäin potentiaalinen meritaimenen lisääntymisalue, missä poikasilla on runsaasti hyvää elintilaa. Taimenen lisääntymismahdollisuuksia voidaan parantaa merkittävästi perustamalla puroon kutusoraikkoja. Puronotkoon on ajansaatossa kertynyt myös sinne kuulumatonta roskaa ja romua, jotka tulisi kerätä pois. Brännmalmsbäckenin kunnostamisesta hyötyvät paitsi vesiluonto myös ihmiset, sillä puronotko tarjoaa monipuolisia vesiluontoelämyksiä aivan kuntakeskuksen sydämessä.

Lue Siuntionjoki 2030 -hankkeesta.

Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Lisätietoja:

Juha-Pekka Vähä
hankepäällikkö
LUVY
juha-pekka.vaha(at)luvy.fi
04577507727