Valitse sivu
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Purokunnostustalkoot Veikkolan Lamminojalla 31.8.2021

31.8.2021 klo 17:00 - 20:00

Tule mukaan talkoisiin Veikkolan Lamminojalle!

Purokunnostustalkoot Veikkolan keskustassa Lamminojalla tiistaina 31.8. klo 17–20. Luvassa käytännön vesienhoitotyötä, jossa lihakset vahvistuvat ja mieli virkistyy mukavassa porukassa!

Mitä? Puron kunnostamiseksi uomaa siivotaan roskista ja sinne palautetaan aiemmin sieltä perattua kivimateriaalia kalojen ja muun vesieliöstön iloksi. Mukaan tarvitset kumisaappaat tai kahluuhousut sekä ulkotyöhön soveltuvat vaatteet. Talkoolaisille on tarjolla janojuomaa ja pientä evästä. Omien työhanskojen käyttö on suositeltavaa.
Missä? Tapaamispaikkana Veikkolan matonpesupaikka Puronsuuntien ja Turuntien risteyksessä.
Milloin? Tiistaina 31.8. klo 17–20
Kenelle? Tässä on juuri sinulle ainutlaatuinen tilaisuus hyvin konkreettisella tavalla ennallistaa ihmistoiminnasta kärsivää puroluontoa. Aiempaa kokemusta purokunnostuksesta ei tarvita. Asiantuntijat opastavat työhön paikan päällä. Talkoisiin voit tulla tunniksi tai vaikka koko illaksi, oman aikataulusi mukaan. Ilmoittautumista toivotaan järjestelyjen sujuvoittamiseksi ja tarjoiluihin varautumiseksi!

COVID-19 tilanteesta johtuen vain etukäteen ilmoittautumalla varmistat itsellesi talkoopurtavat. Eväät pakataan henkilökohtaisiin pusseihin ja paikalta löytyy käsidesiä. Talkoot toteutetaan turvavälit huomioiden.

Ilmoittautumiset puhelimitse/tekstiviestillä 050 326 3302 tai sähköpostitse joonas.tammivuori@luvy.fi

Veikkolan keskustassa Lamminojalla toteutettiin heinäkuussa 2021 koneellinen purokunnostus, jossa ennallistettiin purouomaa ja poistettiin vaellusesteitä. Tulevissa talkoissa jatketaan kunnostuksia ennallistamalla uomaa paikoissa, joihin ei työkoneella päässyt.

Tule mukaan!

Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

Joonas Tammivuori, hanketyöntekijä, joonas.tammivuori@luvy.fi, 050 326 3302

Juha-Pekka Vähä, hankepäällikkö, juha-pekka.vaha@luvy.fi, 045 7750 7727

Tiedot

Päivämäärä:
31.8.2021
Aika:
17:00 - 20:00
Tapahtumaluokka:

Järjestäjät

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY)
Veikkolan vesistökunnostus -hanke

Tapahtumapaikka

Veikkolan Lamminoja