Valitse sivu

Särkikaloista voidaan valmistaa myös graavikalaa. (LUVY / Jussi Vesterinen)

Tule opettelemaan kuinka valmistetaan särkikaloista herkullista ruokaa. Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) HOLA Lake II -hanke järjestää “särkikalasta särvintä” -iltapäivän keskiviikkona 28.9. kello 16.30–20.30 Nummelanharjun koululla. Tapahtuma on osa Kestävän Kehityksen viikkoa.

Illan aikana valmistamme mm. säilykesärkeä, paistamme suutaria, kokeilemme uunilahnaa ja pääsemme opettelemaan särkikalojen graavausta. Lisäksi käsittelemme kalat ennen valmistamista, joten pääset opettelemaan tai kertaamaan kalankäsittelytaitoja. Ohjaajana toimii Janne “Kalatalousministeri” Rautio Rymättylästä, jolla on pitkä kokemus niin särkikalojen kuin myös muiden kotimaisten villikalojen käytöstä. 

Mitä? Särkikalojen kokkauskurssi
Missä?  Nummelanharjun koulu, kotitalousluokat, Hiidenvedentie 3 03100 Nummela
Milloin? ke 28.9. klo 16.30–20.30
Kenelle? Kaikki tervetulleita! Osallistujamäärä max. 20 hlö.
Mitä mukaan? Sopivat vaatteet, noin 400 g puhtaita lasipurkkeja 5–6 kpl sekä oma fileointiveitsi mikäli sellainen löytyy.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Osallistuminen on maksutonta. Ilmoittautuminen etukäteen viimeistään pe 23.9.2022:

Lisätietoja:

Maj Rasilainen
vesistö- ja kala-asiantuntija
aluekoordinaattori
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Länsi-Uudenmaan HOLA Lake II -hanke on saanut rahoitusta 159 255,00 € Ykkösakseli ry Leader-toimintaryhmältä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Lisäksi hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030 -vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.