Valitse sivu

Kuva: Kuvituskuva (LUVY / Karoliina Salmela)

Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) koordinoima HOLA LAKE II -hanke järjestää #Särkeäpataan-reseptikilpailun 11.1.–20.3.2023. Reseptikilpailuun voi osallistua Instagramissa ja Facebookissa.

Reseptikilpailun tarkoituksena on edistää särkikalojen hyötykäyttöä ja kasvattaa niiden imagoa ruokakalana. Mielenkiintoisimmat reseptit tullaan testaamaan ja niistä tehdään sähköinen reseptikirja, joka julkaistaan LUVYn verkkosivuilla.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kaksi 30 euron arvoista S-ryhmän lahjakorttia. Osallistuminen edellyttää sääntöjen hyväksymistä. 

Näin osallistut:

 • Jaa oma särkikalareseptisi Instagramissa tai Facebookissa
 • Tyyli vapaa: voit esimerkiksi napata kuvan reseptistä, valmiista annoksesta tai kokata maittavan särkikala-aterian ja kuvata sen videolle. Muistathan kirjoittaa myös reseptin julkaisuun!
 • Merkitse julkaisuun LUVYn Instagram-tili (@luvyry) tai Facebook-tili (Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry LUVY) ja hashtag #särkeäpataan
 • Huom! Kilpailuun voi osallistua vain julkisella Instagram-tilillä tai julkisella Facebook-julkaisulla. 

Säännöt:

 • Osallistuminen: Kilpailuun voivat osallistua kaikki ruoanlaitosta kiinnostuneet Suomessa asuvat/toimivat henkilöt ja yhdistykset, pois lukien LUVYn työntekijät ja muut tämän kilpailun järjestelyissä mukana olevat henkilöt. Reseptiin käytetty pääraaka-aine on oltava kotimaista särkikalaa. 
 • Osallistumisaika: 11.1.–20.3.2023
 • Järjestäjä: Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY), HOLA LAKE II -hanke 
 • Reseptien käyttö ja julkaisu: LUVYlla on oikeus käyttää ja julkaista kilpailuun jaettuja reseptejä. Mielenkiintoisimmat reseptit julkaistaan LUVYn sosiaalisen median kanavilla sekä verkkosivuilla.
 • LUVYlla on vapaus valita, mitkä reseptit julkaistaan LUVYn omilla kanavilla. 
 • Palkinto: 2 kpl 30 euron S-ryhmän lahjakorttia (arvotaan 1 per henkilö) 
 • Arvonnan suorittaminen: Arvonta suoritetaan kilpailun päätyttyä 23.3.2023. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti Instagram- tai Facebook-viestillä. Palkinto lähetetään postitse voittajille. Voittajien henkilötietoja käytetään ainoastaan palkinnon postittamista varten.
 • Facebook ja Instagram eivät ole mukana kilpailussa.
 • Osallistumalla reseptikilpailuun sitoudut noudattamaan näitä kilpailun sääntöjä.

Länsi-Uudenmaan HOLA Lake II -hanke on kansainvälinen kokonaisvaltaisen järvien hoidon yhteistyöhanke.  Tavoitteena on vahvistaa paikallisten osallistumista järvikunnostukseen, tukea kotimaisen kalan käyttöä sekä lisätä alueiden elinvoimaa ja vetovoimaisuutta. Toimenpiteitä toteutetaan Vihdin Enäjärvellä sekä Hiidenvedellä, jotka molemmat kärsivät rehevöitymisestä ja vaativat pitkäjänteistä hoito- ja kunnostustyötä.

Lisätietoja:

Maj Rasilainen
vesistö- ja kala-asiantuntija
aluekoordinaattori
maj.rasilainen@luvy.fi
045 7884 3283

Länsi-Uudenmaan HOLA Lake II -hanke on saanut rahoitusta 159 255,00 € Ykkösakseli ry Leader-toimintaryhmältä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Lisäksi hanketta rahoittavat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030 -vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostus -hankkeen sopimusrahoittajia ovat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.