Valitse sivu

Lohjan seudun ympäristöklusteri osallistuu 7.–11.10. järjestettävään energiansäästöviikkoon Lohjalla, Inkoossa ja Siuntiossa.

Energiansäästöviikko järjestetään joka vuosi samalla viikolla, viikolla 41. Energiansäästöviikkoa on vietetty jo yli 20 vuoden ajan ja energiansäästöviikon valtakunnallisena koordinoijana ja organisoijana toimii Motiva.

Energiansäästöviikkoon liittyen Lohjan kaupunki julkaisee yhden energiansäästövinkin joka päivä kaupungin nettisivuilla. Viikon vinkin löytää Lohjan kaupungin internetin etusivulta, ajankohtaista kohdasta: www.lohja.fi. Lisätiedot kaupungin vinkkien osalta Jenna Kotilehto, Lohjan kaupungin projektityöntekijä, p. 044 369 4488, jenna.kotilehto(at)lohja.fi.

Lohjan seudun ympäristöklusteri lainaa kuntalaisille infrapunamittareita, joilla voi mitata kotitalouden mahdollisia lämpövuotoja ja pistorasiaan laitettavia energiankulutusmittareita, joilla voidaan mitata erilaisten sähkölaitteiden energiankulutusta. Lohjan ympäristöklusteri on hankkinut myös lämpökameran, jolla voi tarkastaa esimerkiksi kiinteistöjen lämpöeristyksiä. Mittaa nyt kotisi laitteiden ja valmiustilojen kulutukset ja ryhdy energian säästötalkoisiin! Mittareita on lainattavissa kirjastoissa. Laina-aika on 2 viikkoa.

Motiva järjestää valtakunnallisen Energiavartti-tietovisan ti 8.10. klo 14:15. tämä on helppo tapa työyhteisölle osallistua energiansäästöviikkoon. Peli on tuon ajankohdan jälkeen pelattavissa koko ensi viikon ajan.

Lohjan seudun ympäristöklusteri on alueen yritysten, kuntien ja yhteisöjen perustama yhteistyö- ja oppimisverkosto, jonka tavoitteena on ylläpitää ja kehittää jäsentensä toimintaa, lisätä jäsentensä henkilöstön osaamista sekä kehittää viestintää ja jäsenten välistä yhteistyötä ja vuorovaikutusta.

Ympäristöklusterin jäsenet 2019: ENVIMETRIA OY, HELSINGIN METALLIPURKAUS OY, INKOON KUNTA, LOHJAN KAUPUNKI, LUKSIA, LÄNSI-UUDENMAAN VESI JA YMPÄRISTÖ RY, NORDIC WATERPROOFING OY, NORDKALK OYJ ABP, NOVAGO OY, REDONO OY, ROSKN ROLL OY AB, SAPPI FINLAND OPERATIONS OY ja SIUNTION KUNTA

Lohjan seudun ympäristöklusteriin voivat liittyä jäseniksi yritykset, kunnat ja yhteisöt/koulutusorganisaatiot. Jäsenkokous päättää jäseneksi hyväksymisestä.

Lisätietoja:

Jaana Pönni
klusterin koordinaattori
LUVY
0505751738
jaana.ponni(at)luvy.fi