Valitse sivu

Vuonna 2017 Jokijuhlassa rakennettiin kutusoraikkoa Karkkilan Pitkälänkoskeen.

Tule Jokijuhlaan juhlistamaan Karkkilan upeaa jokiluontoa, koskia ja talkootoimintaa! Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) järjestää yhteistyökumppaneineen Suomen Luonnon Päivänä avoimen yleisötilaisuuden Karkkilan koskialueella. Suomalaista luontoa juhlitaan lauantaina 28.8. ympäri maata.

Karkkilan kosket ovat Uudenmaan upeimpia perhokalastuskohteita. Jokijuhlassa haluamme nostaa esiin Suomen upeaa virtavesiluontoa sekä talkootoimintaa sen kunnostamiseksi. Joet elinvoimaisine kalakantoineen tarjoavat virkistys- ja harrastusmahdollisuuksia, luontoelämyksiä sekä kotimaista kalaa ruokapöytään, minkä vuoksi jokien tilaan tulee kiinnittää huomiota.

Järjestimme vastaavan tapahtuman vuonna 2017 Karkkilan Pitkälänkoskella. Tuolloin kunnostimme Karkkilan Pitkälänkoskea ja rakensimme sinne mm. kutusoraikkoja kaloille.

Myös tänä vuonna LUVY ja yhteistyökumppanit järjestävät monipuolista ohjelmaa tapahtumarasteilla.

”Luonnontilainen ja elinvoimainen jokiluonto on mieletön voimavara, jota tulee juhlia. Talkootoiminnan ja kunnostusten avulla voimme saada merkittäviä parannuksia aikaan virtavesiluonnon hyväksi. Asiantuntijamme opastavat osallistujia paikan päällä”, sanoo LUVYn hankepäällikkö Juha-Pekka Vähä.

Jokijuhlassa osallistujat pääsevät tutustumaan vesistökunnostuksiin, tutkimaan pohjaeläimiä ja kokeilemaan purokunnostusta. Esillä on runsaasti valokuvia jokiluonnosta ja kertomuksia joen merkityksestä. Lapsille on tarjolla mm. ongintaa ja luontoelämyksiä. Ohjelmassa myös mm. koskireittikävelyä ja rentouttavaa kehonhuoltoa.

Tapahtuman kummeina toimivat elokuva-alan konkarit Aki Kaurismäki ja Aleksi Salmenperä.

”On hienoa, että arvokkaiden rakennusten kunnostamisen lisäksi Karkkilassa kiinnitetään huomiota myös kauniin jokiluonnon ennallistamiseen tässä kulttuurihistoriallisesti merkittävässä miljöössä”, sanoo Aki Kaurismäki.

Mika Lätin ja Aki Kaurismäen Kino Laika -elokuvateatteri avaa ovensa juhlapaikan vieressä syksyllä.

Mitä? Jokijuhla II

Missä? Karkkila-Högforsin ruukkialue, Tehtaanpuiston ja Myllypuiston välinen jokiranta, päälava Tervasillan kupeessa Valurinkadulla

Milloin? lauantaina 28.8.2021 klo 12–16

Käynti kohteelle: Yleisölle varatut pysäköintialueet – kaupungintalon pysäköintialueet (Valtatie 26)

Huom! Valurinkatu välillä Pusulantie – Ala-Emali on suljettu liikenteeltä klo 10–16

Lisätietoja ja ohjelma >>

Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille. Ohjelmaa on tarjolla kaiken ikäisille. Tapahtuma järjestetään sen hetkisen koronatilanteen sallimissa rajoissa ja AVIn määräysten mukaisesti.

Yhteistyössä: Karkkilan kaupunki, Karkkilan latu ry, Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry, Karkkilan Koskikalastusosakaskunta, Metsähallitus, Studio KuvaLeipomo, Karkkilan luonnonsuojeluyhdistys, Karkkilan Kotiseutuyhdistys, Karkkilan Martat ry, Suomen Punainen Risti, Karkkilan I ukuleleorkesteri, Sola-Sali, Toikka kiinteistöt Oy, Kino Laika, Componenta Castings Oy Karkkila, Karkkilan ruukkimuseo Senkka

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Lisätietoja:

Juha-Pekka Vähä
hankepäällikkö
LUVY
juha-pekka.vaha@luvy.fi
045 7750 7727