Valitse sivu

Iso Myllylammen tilaa heikentää etenkin humuskuormitus. (LUVY / Kirsi Mansilla)

Iso Myllylammelle rakennetaan kesän 2022 aikana kosteikko ja suurennetaan olemassa olevia tienvarsialtaita vähentämään ravinne- ja humuskuormitusta. Hakatulle suoalueelle toteutettava kosteikko puhdistaa valumavesiä 106 hehtaarin alueelta vähentäen maa-aineksen ja ravinteiden kulkeutumista järveen. Kosteikkoon ja tienvarsialtaisiin sijoitetaan puunippuja ja puuhakkeella ja biohiilellä täytettyjä säkkejä tehostamaan veden puhdistumista. Tällä pilotoidaan erityisesti humuksen poistoa vedestä.

Talkoissa kasaamme yhteen puunippuja, jotka sijoitetaan vesiensuojelurakenteisiin, ja täytämme säkkejä puuhakkeella tai biohiilellä. Kokoonnumme klo 9 Harjusuontien alkupäässä.

Mitä? Puunipputalkoot

Missä? Harjusuontie, 03100 Nummela. Tien alussa vasemmalla puolella hakattu suoalue

Milloin? To 7.7.2022 klo 9–15

Kenelle? Kaikki tervetulleita!

Mitä mukaan? Säänmukainen vaatetus ja hanskat

Talkooväelle tarjotaan kenttälounas, joten ilmoittauduthan etukäteen:

Lisätietoja:

Kirsi Mansilla
projektityöntekijä, neuvoja
kirsi.mansilla@luvy.fi
050 535 4938

Vesienhallintaa Länsi-Uudellamaalla maa- ja metsätalousalueilla – VALUME -hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan toimenpiteitä Länsi-Uudellamaalla.  

Hanketta rahoittivat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030- vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostushankkeen sopimusrahoittajia olivat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Hanketta rahoittivat maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö osana Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen hankeavustuksia. Avustusta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Teemme työtä osana Länsi-Uudenmaan vesistökunnostusverkostoa!
Verkosto kokoaa yhteen alueen vesistökunnostajat ja jakaa tietoa vesien tilasta sekä siitä, miten jokainen voi itse vaikuttaa lähivesiin.