Valitse sivu

Pintavesitiimimme palvelee asiantuntevasti ja ammattitaidolla veden pinnalla ja pinnan alla.

LUVYn pintavesitiimin kokoonpano sai vahvistusta, kun FT Heidi Tanttu liittyi joukkoomme alkukesästä 2021. Heidin myötä tiimiin saatiin mm. tuoretta pohjaeläinosaamista sekä aivan uutena alueena paleolimnologinen lähestymistapa menetelmineen. Paleolimnologisilla menetelmillä saadaan tietoa vesistön historiasta tutkimalla esimerkiksi pohjalle hautautuneiden piilevien kuoria.

Mutta ei uudistumista ilman luopumista eli tiimimme joutuu toisaalta luopumaan pitkäaikaisesta asiantuntijastaan Ralf Holmbergista, joka vähitellen eläkkeelle siirtyessään ei enää tänä vuonna osallistu varsinaiseen vesistöasiantuntijatyöhön LUVYssa. Ralfin myötä LUVY menettää yhden rautaisen rannikkovesien tuntijan, jonka mittavasta ja tuloksekkaasta työstä olemme hyvin kiitollisia. Onneksi saamme sentään vielä toistaiseksi nauttia Ralfin osaamisesta asiantuntijatekstiemme ruotsintajana.

Pintavesitiimimme kautta hoituvat kaikki vesistötutkimuksiin liittyvät palvelut alkaen tarkkailun suunnittelusta ja seurantaohjelman laatimisesta aina näytteenottoon, analyyseihin ja tulosten raportointiin asti. Asiakkaitamme ovat niin alueen kunnat, teollisuus ja yritykset kuin suojeluyhdistykset ja yksityisasiakkaatkin. Tunnemme toiminta-alueemme erinomaisesti ja räätälöimme tutkimukset aina asiakkaan tarpeita vastaaviksi.