Rakennekalkin levittäminen pellolle käy kätevästi traktorilla. (Inkeri Hennola)
Tiedätkö, mikä maanparannusaine sopisi omille pelloillesi, rakennekalkki, kuitu vai kipsi? Maanparannusaineet ovat tehokas ja nopea keino suojella vesistöjä, ja niiden levittämiseen on mahdollista saada myös tukea.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan maanparannusaineista ja muista uusista maatalouden vesiensuojelukeinoista Pellonpiennartilaisuuteen torstaina 21.4.2022 klo 14 Tampajan tilalle Kirkkonummelle.
Tilaisuuden järjestävät Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry:n (LUVY) koordinoimat hankkeet: Veikkolan vesistökunnostus, VALUME, Siuntionjoki 2030 ja Hiidenveden kunnostus.
Pääset kuulemaan ja keskustelemaan maanparannusaineiden eroista ja soveltuvuudesta erilaisille peltolohkoille sekä jakamaan kokemuksia muiden viljelijöiden kanssa.
Tilaisuuden alussa LUVYn asiantuntijat kertovat ajankohtaisista maataloushankkeista, joiden kautta maanomistajien on mahdollista saada apua ja tietoa erilaisista vesiensuojelukeinoista sekä tarjolla olevista tukivaihtoehdoista. Sen jälkeen kuullaan peltokierroksella erilaisista maanparannusaineista ja niiden käytöstä.
Mitä? Pellonpiennartilaisuus
Missä? Tampaja Gård, Sjökullantie 314, Kirkkonummi
Milloin? To 21.4.2022 klo 14–16
Kenelle? Viljelijöille ja muille aiheesta kiinnostuneille
Mitä mukaan? Säänmukainen ja peltokierrokselle sopiva vaatetus
Tilaisuuden aluksi nautimme pullakahvit, joten ilmoittauduthan etukäteen, viimeistään 19.4.:
Lisätietoja:
Veikkolan vesistökunnostus -hanketta rahoitti vuonna 2023 Kirkkonummen kunta ja Kirkkonummen Vesi. Ympäristöministeriö rahoittaa hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % toteutuneista kustannuksista.
Vesienhallintaa Länsi-Uudellamaalla maa- ja metsätalousalueilla – VALUME -hankkeessa suunniteltiin ja toteutettiin maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan toimenpiteitä Länsi-Uudellamaalla.
Hanketta rahoittivat Hiidenveden kunnostus -hankkeen ja Siuntionjoki 2030- vesistövision kautta kunnat Inkoo, Karkkila, Kirkkonummi, Lohja, Siuntio, Vihti ja Loppi. Hiidenveden kunnostushankkeen sopimusrahoittajia olivat lisäksi Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Hanketta rahoittivat maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö osana Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen hankeavustuksia. Avustusta hallinnoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Siuntionjoki 2030 -vesistövisiota ovat rahoittaneet vuosina 2019–2024 Vihti, Lohja, Siuntio, Inkoo ja Kirkkonummi sekä Rosk’n Roll Oy Ab. Lisäksi visiota ovat rahoittaneet Latvoilta merelle -pilotin kautta: Yara Suomi Oy, Prysmian Group Finland Oy, Suur-Seudun Osuuskauppa SSO, Wärtsilä Oy, OP Uusimaa, Hotelli Siuntio, Uudenmaan virkistysalueyhdistys UUVI sekä Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY).
Hiidenveden kunnostus 2023–2025 -hankekauden sopimusrahoittajia ovat alueen kunnat: Vihti, Lohja, Karkkila ja Loppi, sekä HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä, Karjaanjoen vesistön kalatalousalue ja Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY). Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta vesiensuojelun tehostamisohjelmasta 50 % rahoitusosuudella vuosina 2023–2025.